su manje

↑ Grab this Headline Animator

Monday, January 21, 2013

Apa Pendapat Anda

Suasana tempat kerja dah tenang dan damai
Tiada tekanan di tempat kerja...
Aku boleh bekerja dengan santai
Tiada batas waktu untuk bekerja lebih masa

Tapi.................

Gaji ku kecil...rasanya tak cukup untuk perbelanjaan aku di masa akan datang ini

Apakah harus aku menukar tempat kerja maksud su manje disini nak bekerja di tempat lain...
Bukan tidak bersyukur dengan apa yang ada sekarang cuma...rasanya kurang duitnya.....taraf hidup semakin meningkat perbelanjaan semakin tinggi...kalau begini pendapatan su manje..alamak ai....

ADakah patut su betukar tempat kerja...?
Buat masa ini dah ada 2 tempat untuk su manje menghadiri sessi temuduga dan insya-allah dapat....gajinya pun lumayan juga....
Buntu untuk membuat keputusan ini...
Wahai sahabat sekalian semua...bantulah daku membuat keputusan ini...
Hal hal dunia kadang kala merumitkan....aku

10 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Why not. Sekiranya gaji ok, kerja pun sue suka, then tukar jea la.

Anonymous said...

klu dah confirm dpr oper letter baru bole benti...

CtieCY92 said...

salam...
ape kaba sue?
smoga smuanya baik2 saja yer..
emmm....bg pendpt akak sue....
sebaiknya truskan bekeje menimba pengalaman...dan smbil2 tu jengok2la pluang yg ada utk kje yg lebih baik...
mgkin dgn pengalaman yg lebih...sue akan dpt keje dgn pndptn yg lbiih baik...apepon akak doakan sue bjaya
yer....Fighting dikk....:)

Seri said...

kadang kita sukar untuk membuat pilihan. tapi adakalanya sesuatu harus dilakukan demi masa hadapan.

Putera Dunia said...

Kadangkala kita perlu keluar daripada zon keselesaan untuk mencuba sesuatu yang mungkin memberikan peluang yang lebih baik....

Anonymous said...

Ahaa, іts pleasant dialogue regarding this article here at this blog,
I have гead all that, so аt this time me also
commenting at thіs place.
My site - Payday loan Yes

Izzat Eshak said...

Berhijrahlah dan cuba perkara baru.
Mungkin ianya lebih baik dari sekarang

Mak Wardah said...

Suemanja, berhijrahlah kalau nampah jelas kebaikannya. akak doakan suemanja buat pilihan yang terbaik...

Azmil said...

Buat part time macam internet marketing..

Mazita Abd Mutalib said...

Suemanje..segala ape yang kita buat, haruslah percaya kepada kebolehan diri..sebaik nya ikutlah kata hati dan lakukan dengan yakin..InsyaAllah