su manje

↑ Grab this Headline Animator

Friday, February 18, 2011

Bila Sumanje Berduka

Ku mulai lelah..
Ingin ku berlari dan pergi..
Tinggalkan semua yang menyakiti..
Ku mulai penat dengan semua penderitaan yang tiada henti..
Biarlah semua orang berkata apa tentang ini..
karna sesungguhnya hatiku tlah terkubur sepi..

Sepi..
Ku hanya berteman sepi..
Menikmati indah bayangmu disini..
Sendiri..
Ku terperangkap disini seorang diri..
Menyusuri langkah kaki..

Hilang..
Semua kan hilang,,
Dan takkan kembali lagi..

Moga luka boleh diubati,
Moga jiwa hidup kembali,
Moga hati tidak mati,
Moga derita berlalu pergi….

Siapa sangka siapa menduga,
Bahagia dicari derita tiba,
Mengadu nasib pada yang Esa,
Moga tenang seluruh jiwa..

~~Su manje~~~

22 comments:

Puteri Balqis said...

alahai...jangan duka berduka eh (",)hehe

~~su manje~~~ said...

@ Putri Balqis - hidup umpama roda ..kadang di atas kadang dibawah...sedangkan laut ada pasang surut inikan pula perasaan manusia biasa...

adwafarahin said...

jgn penah benti berdoa su

Lagenda said...

Bersabarlah..carilah bahagia selagi terdaya. Insyaallah, 1 ari nanti akan dipertemukan jua

~~su manje~~~ said...

@ sis adwa - em...su masih teruskan..tq so much

@ mak.- su tau satu masa nanti akan tiba jua....

AZANI said...

salam su mane
moga terubat lika.

Ermayum said...

patah hilang tumbuh berganti dia, yang akan datang insyaAllah lagi better. berdoa lah sentiasa Allah sentiasa mendengar and yang baik akan dicepatkan but sometime yang baik datang in the form of dugaan yang amat besar so bersabar lah ye :)

karl said...

mohon link sama saya http://wicararumi.blogspot.com ada lagu afgan skali

kak Erna said...

as salam sumanje..Allah tau apa yang terbaik buat hambanya.
Insyaallah..kesedihan nitu akan berlalu..

~~su manje~~~ said...

Thnaks all my best friend visit su manje.......love you very muuuuuuuuuuuuuuch...!!!!!!!!!!!

tricksrex said...

su maseh berduka ke?
sabar k
macam kak erna ckp, Allah tau apa yg terbaek buat hambaNya

ceria2 okeh~

~~su manje~~~ said...

@ kak erna...thanks so much..love you sis...

norsharmila said...

thanks for the visit :)

jgn duk berduka je ye, have a nice day!

Pendekar Berkuda said...

alahai... tak perlu nak sedih sangat... mari kita bergelak ketawa.. hehehe

~~su manje~~~ said...

@ sharmila...ok thanks....

@ PB...jom..heheheh
wakakakakakak

Blog Baru Su Manje...

Puanbee said...

hai sue..kenapa sedih 2 ? nih akk dah mai..

~~su manje~~~ said...

@ PuanBee...thanks so much....sis miss you so much....

Myfrin's story said...

Salam, su manje. Apabila derita mengusik kita, iman jua yang mampu memujuk hati...Semoga su tabah dan cekalkan hati....:)

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Kehidupan kita memang adakalanya gembira dan kadang disebaliknya. Syukur bila mendapat kesenangan dan sabar atas sebarang kesusahan

Puanbee said...

singgah balik..sue yang jarang online sis ada je nih :)

REPUBLIK N9 said...

jangan sedey2, enjoy ur life :)

layout baru utk blog poem awak :)

Myra Jay said...

Sabar ye.. jangan sedey2 :)