su manje

↑ Grab this Headline Animator

Monday, February 21, 2011

PagiKu Yang Damai ~~SuManje...

Jangan Kau Melihat Wajah

Karana Bisa Menipu
Jangan Pula Kau Melihat

Harta Karana Bisa Hilang
Datanglah Kepada Orang Yang Bisa
Membuatmu Tersenyum,
Membuatmu Selalu Tertawa,
Dan Membuatmu Merasa

Dia akan selalu disampingmu,
Melindungimu dan Menyayangimu.


Jangan Kau Sia-siakan hidup untuk hari ini,
Hidup ini Terlampau Singkat
Bila dilewatkan Bersama Pilihan Yang Salah

Nukilan pagi isnin SuManje

50 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Jangan melihat diriku..
kerana diriku mungkin bukan diriku...

~~su manje~~~ said...

@..Astina

Hari ini hari isnin
esok hari adalah selasa:
Su Ceria di pagi isnin
Moga berkekalan sepanjang usia

a loqman said...

salam su..pe khabar ye

~~su manje~~~ said...

@ En.Abu Luqman...Alhamdulillah sihat dan ceria setelah berduka....

misyamissyou said...

lorhh..sis berduka ke..ishh xtau pun..maaf la..sejak kebelakangan ni sibuk je xsempat nak jengah2..harap2 semuanya ok ye sis! :D

really nice poem!

~~su manje~~~ said...

@misyamissyou tak pe...x de masalah
alhamdulillah kembali ceria sekarang...
em..ape pun thaks singgah

Puanbee said...

sue sis dah search kat webmaster tk de pun malware...bloglist kot..now sis dah buang semua bloglist tu..sue pergi test tgk ada tk ?

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga ceria hendaknya..

Ermayum said...

hidup ni ke pandai membaca org dan memilih kawan:)

beautiful_rose said...

tersenyum aku membaca entry ini...

:: - LoLLy - :: said...

Halloha ~~SuManje~~~ !!

I'm here to come and visit you. Have a nice day !! =D

Miecyber said...

Hidup di dunia ini sementara sahaja...

236 pulau di Malaysia belum ada nama

tehr said...

syukur alhamdulillah
DIA sentiasa bersama kita

ghost writer said...

kamu lar 'orang'nyer ek sumanje...hihi

Nor Moscow said...

salam kenal dr Moscow..

Nor Moscow said...

salam kenal dr Moscow..

~~su manje~~~ said...

@ sis Bee...em...nnt dulu coz tgh cc cleaner lp... adoi sis cian su nie

@ Abd Razak AMIN>>>yarobbalalamin

@Ermayum Baik sis su kene hati-hati

@ Beautiful_rose thanks su dapat senyumkan org

@ Miecyber yes betul tu mie

@ Terhr em...begitu jua buat Tehr

@ Penulis hantu... yes I;m...sumanje

@ Nor Moscow terima kasih sudi singgah...salam kenal jua dari sumanje..

ghost writer said...

owh..selamat pagi Sumanje..tapi aku perlukan masa untuk berehat sekarang...c u in the early morning ok..

Techno World | Bang Ojeck said...

knjungan balik, senggol balik, skaligus follow juja, bdw mna chat box or bku tamunya...??

Satanicore said...

salam sobat dari Yudha Creation

Techno World | Bang Ojeck said...

skali aja donk, tpi brbobot biar nilai klikx tnggi ;)

Nimbuzzer Kendari | Bang Ojeck said...

Knjungan dngan baju yg beda, hehehehe...!!!

REPUBLIK N9 said...

yuhuuuu sue :) pagi2 jangan lupa mandi kah3

Seri Bahasa said...

salam pagi dari seri,
datang menjenguk su manja;
mak..oi..wajah su berseri-seri,
seri singgah minta belanja.

sori..semalam balckout.

Yastro said...

Pagi suM..
"dtglah kpd org yg bisa membuatmu tersenyum,tertawa dan merasa.."

disitulah kamu akan rasa dihargai dan disayangi...

mommylavender said...

esok rabu ari ni selasa,
ayat puitis menambat rasa.~hee

a loqman said...

selamat malam su

ghost writer said...

terima kasih sumanje,lewat2 pagi masih mau melawat.

ecah said...

puitis sungguh sue eh..

[Helliza Helmi] Mata Dia Besar, Korang Ada.?

~~su manje~~~ said...

@ ghost writer ok.....gi L REHAT DULU

@Techno World | Bang Ojeck tHANKS SUDI SINGGAH

@Nimbuzzer Kendari | Bang Ojeck wAH....BANYAK SUNGGUH BAJU YG CANTIK CANTIK

@REPUBLIK N9 iyela......samalah kita

Seri Bahasa ok...boleh je tak de masalah.....

@Yastro dialam yang realiti atau fantasi.....kalau nyata alangkah indahnya

@mommylavender terima kasih sis....sekadar luahan je...yang tak seberapa

a loqman nite for you en.abu luqman

@ghost writer sesama.....tu je yang su leh buat dikala sunyi

@ecah ala sis jgn la kata begitu sumanje malu tau ekekekekekek cak ba..!!!

TERIMA KASIH BUAT SEMUA SAHABAT SUMANJE YANG SUDI SINGGAH..

HAPPY BLOGGING FOREVER..!!!!!!!

Bangjal Dua Tiga said...

bener2 indah bro..

Bang Ojeck said...

Knjngan balik dpgi hari smbil sengol balik :D

~~su manje~~~ said...

@Bangjal Dua Tiga thanks..

@Bang Ojeck senggol jua deh....

Abu Luqman said...

singgah malam..sue

budak kampung said...

janganlah engkau berduka,senyum...kelak derita hilang,bahagia tiba~~~~~

waghhhh!!!! su....adess....awat la aku bermadah2 memalam bute nih..keh3

adan said...

sangat bererti kata-kata ini... thanks..

~~su manje~~~ said...

@ budak kampung ekekekek apa salahnya..

@ adna em..thanks....

Ellen said...

Betul sis..Jangan sia2kan hidup kita yang cuma sementara saja..berbuat baiklah setakat yang kita mampu dan buatlah keputusan mengikut apa yang kita rasakan yang terbaik...

Best kata2 sis ni..

Amira Naddia said...

org yg bisa mngeluarkan bisa tiada. ular mungkin..

org yg betul2 org yg boleh wat hati ini gembira ada d sh alam tgah study. sorg lag paling best..ade kat dapo tuh..ngah hangatkn lauk utk family

rizwan's sweetheart said...

yea setuju!!! setuju!!!

LADIT_14CELL said...

betul betul betul,,

tomato said...

sedih... :(

Akulah Aqilah Itu said...

... =(

Aku tersentap.

Seri Bahasa said...

su...seri tengah keliling kampung ni...nak cepat sikit...td tetiba blackout...takut pulak belum selesai perjalanan kena lagi.

sumanje said...

<<<<<<>>>>>>>

SuManje nak ke Taman Bunga HAri nie....

JOM SEMUAS>>>>>>

Puanbee said...

salam sue maje..hee sorry akk baru singgah duk bz import eksport blog nih haa

Mrdaha said...

Sumanje... Kenapa hari tu nak ym? ada benda nak bagitau ke? sumanje boleh la cari saya kat facebook kalo ada apa2 k. :)

: husna : said...

touching kata- kata itu...

LiFe KaMi said...

dunia ini hanyalah sementara..
jalani ni lah hidup ini dgn tenang dan bahagia..
selalulah kita mengingati Tuhan yang maha esa, utk bekalan kita diakhirat kelak..

Catherine- said...

hai sue

yerp.. hidup ini terlalu singkat utk kita terus berduka.