su manje

↑ Grab this Headline Animator

Friday, February 4, 2011

Hari-hari yang indah

Syukur atas rahmat yang Maha Esa..
Amin-amin amin....
Dikeheningan pagi yang tenang..
damai lagi mendamaikan....
Terus menari nafas panjang
Hurupan sesegar di tengah hutan...
Ku renung sejenak di minda..
ku imbas kembali sorotan memori
Ada yang berduka..
ada yang kelaparan..
ada yang kehausan
dan.............
ada yang senang di dalam susah...

Bersyukurlah su manje...
Terima kasih padaMu....
Apa yang di cari di dunia ini...
Cita Cita....?
Cinta..?
kemewahan...?
kebanggaan....?
kemegahan.....?
Sahabat setia....dimana...?
atau....
KETENANGAN....di alam fana ini....
su tak mengerti...
kehidupan di dunia ini....
Buntu dalam pencarian...
bantulah daku...
Ya...ALLAH yang maha pemurah lagi MAHA penyayang
suluhlah daku
ke jalan keREDHAAN_MU


51 comments:

YuSeNzE - KniGhT said...

Takdir atau ketentuan itu sebenarnya adalah melalui pilihan kita sendiri.. Jalan yang kita pilih adalah takdir yang bakal menentukan kehidupan.

Terlalu banyak pilihan dalam kehidupan ini. Pemilihan yang bijak itu tercipta dari hati melalui sektor akal yang munasabah.

~~su manje~~~ said...

Thnaks Bro yus.....!!!!
miss you so much..
nape sepi tanpa berita../

MiMie AddNin said...

hye akak..
lame tak singgah sini..
sehat ke?
hehehe!!
kte doa bebanyak ye..
InsyaAllah, ketenangan milik kite..

~~su manje~~~ said...

Thanks...sudi singgah
Alhamdulillah sihat.....
ekekekek
ok...
Amin yarobalalamin..
thanks again from su manje

Bulan said...

take care dear.
be strong

~~su manje~~~ said...

Thanks sis Bulan

DeQdEq said...

pandainya su bermadah....

tima kasih sudi singgah blog deqdeq.

nak jemput jom join contest 5-5-5 oleh deqdeq...hadiah menarik utk 5 pemenang.

http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

Sharifah nor said...

tak de cetbox???

~~su manje~~~ said...

@ Sharifah nor
maaf sis su takde cbox....
thanks sis sudi singgah

udin said...

smoga awk m'dpt keredhaan dari yg Maha Esa.. :)

Asis Sugianto said...

sukses selalu sob,,,

~~su manje~~~ said...

@Asis Sugianto...thanks begitu juga buat sahabat....thanks again visit su manje

~~su manje~~~ said...

@ udin...Thanks...doakan buar semua sahabt blogger jua yeudin...amin...

Werdah said...

Salam ziarah n salam kenal

REPUBLIK N9 said...

salam kenal sue :)

Thanks sudi datang dan komen kat blog gua...

republik_n9@rocketmail.com utk ym ha3

akubiomed said...

Apa gunanya kalau berharta kalau hati tidak tenang dan yang penting berssederhana dan mendapat keredhaanNya

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله


Salam Ziarah..

Terima kasih singgah di blog saya..

kak Erna said...

as salam su manje..terima kasih sudi mengunjungi blog akak.
terpegun akak..sungguh indah bahasa su manje puitis
..sesuai dengan namanya..su manje..
terima kasih sekali lagi..

Abu Luqman said...

singgah petang...disni..baru pulamh dari .cuti

Izzah | zulkifli said...

salam..

blogwalking here..=D

nice blog btw..

~~su manje~~~ said...

@ werdah...thanks...so ..much

@REPUBLIK N9...ok nanti su add kamu..ym dgn su tau...kalau ada kelapangan

@akubiomed...thanks nasih tu....

@Abd Razak..thanks jua..nntsu singgah ada perkara nak britau nie

@kak Erna.....thanks juga dari sumanje...blog sisnice tau

@ Abu Luqman.....nape takbelikan ole-ole buat su manje...sedey tau nie//

~~su manje~~~ said...

@izah... Thanks sis su singgah juga...

ckLah@xiiinam said...

Terima kasih atas kunjungan. Pasal link, tak ada masalah.....cuma blog ckLah memang kosong tanpa blog list atau chat box. Blog makcik-makcik....

nur aisya humaira said...

Assalam su manje..:)
Selalu bace yassin, insyaALLAH kite akan temui ketenangan..:)

woww,su duk oversea ehh???:)

~~su manje~~~ said...

@cKlah....thanks..no hal ttg tu..su terima seadanya

@ nur aisya humaira...
Dah balik kat malaysia sekarang..
thanks sudi singgah blog su nie sis...

puanbee said...

yuhuu sue manje akk singgah mai nih!..

puanbee said...

bg jugak seketul nih!

~~su manje~~~ said...

@puanbee...thanks sejibik pun sebijik...no hal thanks...

Myfrin's story said...

Salam, sue manje. Semoga kita semua diredhai oleh-Nya, InsyaAllah...:)

~~su manje~~~ said...

@ sisimun... thankssinggah walupun dah larut malam.....amin.....semiga makbul doa sis imun...
thanks...

IMANSHAH said...

salam singgah dari Ipoh

~~su manje~~~ said...

@iman shah...thanks ipoh mali.... dah pagi nie tak zzzz lagi ke...?

ghost writer said...

temuinya di dunia 'ghost writer'..

kemewahan takde tapi ketenangan ada..
kebanggaan takde tapi semangat ada..

nama ada tapi orangnya tak ada.hihi

syukriah...(er..betul ker sebutan tuh..?)

Nek Cun said...

Salam Su Manje... sajer singgah menjengok anak cucu. Semoga siraturrahim yang dibina kekal berpanjangan...

rizwan's sweetheart said...

DIA selalu emmberi apa yang kita pinta... cuma kita yang kadang-kala tak menyedarinya... dan DIA juga selalu memberi apa yang tidak kita pinta... subhanALLah... maha pengasih & penyayangnya ALlah...

Afida Anuar said...

Salam sue manje, salam kenal juga dari saya.....

insyaAllah..sabar dan redha tika diuji, syukur tika diberi...

~~su manje~~~ said...

@ penulikhantu.... ekekek..wow kamu pun berhasa pun bagus juga ..thanks..

@Nekcun... thanks su si singgah dan salam perkenalan su sudi di terima ...maafkan cucu nie....stillbaru dlm dunia blogging..

@ridzwan...thanks somuch sudi singgah...Yup..betul tu kata-kata kamu...

@Sis Afida...tulah yang su tengah praktikkan semoga su manje tabah menghadapi dugaan ini...doakan untuksu manje...thanks sudi singgah sis...

Abu Luqman said...

ziarah pagi ..di sini....semoga sihat selalu..su

~~su manje~~~ said...

@abu luqman..thanks...amin slalu doakan su manje......thanks somuch..muuahhhhhh..!!!!

Lagenda said...

thanks kerana menyinggah ke blog mak.
Windu mak?? hehehe..jarang nmpk su manja ni di komen atau kotak jerit mak. Suka jd silent reader ye??

Nice sharing entry nih..

~~su manje~~~ said...

Yup....
malu nie rasenya Makkata sebegitu..

su baru lagi dalamdunia blogging nie mak...segan ...

alkatro said...

hidup di alam fana memang tak selamanya, kite nak bisa berikhtiar dan berserah diri kepada Dzat Yang Maha Penyanyang,
link su-manje sudah saya add juga di page my friend link http://alkatro.blogspot.com/2009/09/link-exchange.html , thanks :)

alkatro said...

hidup di alam fana memang tak selamanya, kite hanya bisa berikhtiar dan berserah diri kepada Dzat Yang Maha Penyanyang,
link su-manje sudah saya add juga di page my friend link http://alkatro.blogspot.com/2009/09/link-exchange.html , thanks :)

~~su manje~~~ said...

Thanks...sahabt alkatro

moenas said...

bagus sekali sob bahasanya, apalagi kalau bacanya di subuh hari pasti enak tuh

~~su manje~~~ said...

@Moenas...thanks sudi mampir...salam kenal dari su manje..maaf sahabat su manje...Girl not a boy...

tomatokering :) said...

ceq mai dah nie sue manja :)
sihat ke ?

~~su manje~~~ said...

ALHAMDULILLAH..
sihat2 je nie cik tomato...thanks sudi singgah... dh dinner ke..?

Cikgu ct said...

salam
buat lawatan kunjung balas. semoga terus ceria selalu

~~su manje~~~ said...

@cikgu ct.. thanks so much..you too....

: : - LoLLy - : : said...

Visiting here and wishing you have a nice day ahead.. =)